Skip to content

O privire peste umar. Retrospectiva celor 10 ani de revenire si ce putem face noi acum!

A venit randul revistelor si taieturilor din ziare pe care le tot adun de ani buni in sir, insa trebuie sa facem loc noului in toate birourile, asa incat m-am inarmat cu rabdare, in egala masura iritat ca trebuie sa fac asta dar si  bucuros sa-mi reamintesc cum eram in zilele anilor 2010! Cum era piata de consultanta, cum se pregatea domeniul IT sa faca fata piedicilor din toate sectoarele economiei sau ce trenduri de comportament se prefigurau in revistele vremii (Cariere, Busines magazin, Forbes).

Ei bine, am aflat cu usurare ca se asteptau chiar si cei din constructii la un altfel de program de lucru, se batatoreau joburile la distanta/virtuale si se punea accentul foarte tare pe business friendly environment in sensul ca firmele de IT aduceau care de pe unde mese de biliard, de ping pong si hockei de masa ca sa bine dispuna creierele infierbantate ale progrmatorilor si testerilor romani. Toate acestea erau subiecte de larga audienta si de mare raspindire pana mai anul trecut cand aceeasi experti au facut front comun si au solicitat in plina pandemie chiar si cresteri de salarii. Au fost niste puseuri de reactie, se pare ca raspuns la propunerile unor angajatori care nu erau suficient antrenati in domeniile lor, doar atat, majoritatea covarsitoare a colegilor si-au vazut de treaba si au lucrat si de la distanta. Sunt un pic cam incurcate itele astea din sectoarele fierbinti si totusi nu sunt, pentru ca educatia primara nu se pune la incercare, ori nu o ai ori o ai si se si vede de la distanta indiferent daca esti angajat, angajator sau freelancer, asa-i? 

Colegii nostrii din sectorul IT&C sunt la mare cautare acum deoarece acum totul este legat de aplicatii, internet, digiti si alte cele insa masura lucrurilor se vede acum din situatia de facto – sectorul sanitar, de invatamant sau insfrastructura sunt inca in recuperare, sunt cu tuburile de oxigen la ATI si trebuie sa facem si noi cate ceva, asa incat sa putem sa iesim cu totii, repet, cu totii, din aceasta incercare. 

Uite asa ne-am hotarat sa mai facem un pas si sa ne punem la dispozitia celor care au nevoie experienta, capabilitatile si resursele tehnice si umane ca sa ajutam, insa trebuie sa fim solicitati. Va invitam asadar sa formulati activitatile unde aveti nevoie de ajutor si vom veni sa facem ce stim mai bine pentru a va ajuta!

Toate cele bune si mergem virtual impreuna!