Skip to content

O noua zi incepe iar… la biroul de acasa!

Deja am trecut de nivelul experimental de a lucra de acasa, cu toti ai nostri in jur si fiecare cu obligatiile zilnice – cei mici cu scoala, iar noi cei mari cu job-uri schimonosite la distanta si cu manageri care vor sa faca micromanagement prin sedintele epuizante pe platforme video. Am trecut si de momentul la care toata ziua se desfasoara mai ales in sufragerie, unde de obicei ne strangeam sa petrecem impreuna si sa ne bucuram de aceea liniste dorita pe drumul de intoarcere de la birou, asa cum faceam odata… si am reusit sa facem si lectiile de acasa, cat si rapoartele pentru birou. Totusi, fiecare dintre noi spera la revenirea la viata „normala” de birou si casa sa fie totusi „acasa”.

Ce nu putem sa facem, inca, este sa intelegem ca revenirea la birou, chiar si asa gradual, nu va rezolva ineficienta si organizarea defectuoasa in care am fost prinsi. Ca atare, nici acum nu este tarziu ca sa evaluam activitatile noastre, ale coechipierilor nostri, ale grupurilor de lucru si sa vedem unde de fapt sunt problemele… deoarece pandemia nu le-a pus acum in lumina, ci le-a acutizat!

Este urgent sa ne analizam si mai bine veniturile si costurile, care sunt variabile si care sunt fixe sau care au devenit administrative, pentru ca o astfel de maniera de lucru (virtuala si mixta) va avea nevoie de solutii la nivel de resurse umane si tehnice.

Unul dintre pasii pe care ii recomand a fi facuti in aceasta analiza este de a evalua ce activitati pot fi externalizate si, daca vor fi si activitati operationale atunci trebuie gandita o formula de a manageriza fluxurile de informatii, procesele de lucru, cat si freelancerii pe care ii vom avea drept noii nostri parteneri. Acest demers nu este unul usor de facut, insa cu un pic de atentie si sfaturi potrivite se pot demara si implementa.

Noi va putem ajuta in multe astfel de activitati, abia asteptam sa ne contactati ca sa povestim si sa invatam impreuna.

Toate cele bune si mergem virtual impreuna!