Skip to content

Acceptarea schimbarii

Cred ca noi, oamenii, oricat de adaptabili ne pretindem a fi, avem o rezistenta fireasca si naturala la schimbare. Nu ne este foarte usor sa acceptam o schimbare care ne scoate din zona de confort. Ne-a fost bine pana acum,  de ce sa schimbam asta? De unde stim ca ne va mai fi bine sau ne va fi chiar mai  bine? Si uite asa ajungem sa opunem rezistenta schimbarii sau sa avem nevoie de timp pana o acceptam.

Trebuie, din ce in ce mai mult acum, sa facem un efort pentru a intelege ca ne confruntam cu o alta normalitate. In loc sa asteptam ca situatia sa revina la normal, haideti, mai bine, sa acceptam faptul ca…avem un nou normal. O alta normalitate. Un alt punct de echilibru.

Sa acceptam ca un eveniment oarecare nu mai este subinteles a fi intr-o sala de conferinta cu mese, scaune, prezidiu, oameni, ecusoane, mape, prezentari (care candva erau si printate !!!!)….nu, in aceasta noua normalitate un eveniment oarecare este  la biroul de acasa, pe un scaun confortabil,  in fata unui ecran, cu niste casti pe urechi si (despre asta nu spune nimeni prea multe dar da, ni se intampla tuturor) cu teama si speranta ca, poate, nu va intra nimeni prea vijelios in camera, vorbind tare si tulburand armonia atat de fragila a zoom-ului.

Si va intreb: voua de ce evenimente va este cel mai dor? Cum am putea sa le translatam in on line?

Hai sa descoperim impreuna!