Skip to content

A zecea intamplare teribila, cu un eveniment fara locatie

Asta este o patanie pe care am… patit-o de mai multe ori. Tragi din greu sa semnezi un contract, perfectezi detaliile, te bucuri cand clientul iti plaseaza – in sfarsit – o comanda siiiii… iti dai seama ca esti in plin sezon turistic si, cu toate ca salile de conferinta zac, in majoritatea timpului, goale, nu ai, totusi, cum organiza evenimentul, fiindca toate locatiile sunt ocupate. De turisti.

Cum faci, cum organizezi, totusi, un eveniment, comandat in ultima clipa, in plin sezon turistic? Faci un pas important si nefast in cariera de organizator si refuzi clientul sau, cum se spune din popor, te dai peste cap si gasesti o solutie?  Da, clar, a doua optiune. Te urci in masina, colinzi toata zona vizata si stai de vorba, fata in fata, cu toate structurile de cazare pe care le gasesti si, pana la sfarsitul zilei (sau a zilei urmatoare) gasesti o solutie. Poate nu chiar conforma comenzii, dar gasesti. Pentru ca, de fapt, nu exista, in realitate, grad de ocupare 100%. Prin urmare intotdeauna exista o solutie si pentru comenzile primite in ultima clipa.

Povestea asta este din experienta recenta. Desi vremurile sunt, in mod special, vitrege pentru organizarea de Evenimente, ele nu sunt la fel de vitrege pentru turistii individuali.

Morala? Una singura: daca vrei cu adevarat, poti gasi o solutie chiar si acolo unde pare imposibil!