Skip to content

10 intamplari teribile

Ca organizator de evenimente, este extrem de important sa pastrezi acel echilibru delicat intre toate elementele necesare organizarii unui eveniment de calitate. Uneori, e ca si cum ai jongla, neindemanatic, cu mai multe mingi decat esti capabil sa manevrezi si, totusi, trebuie sa faci cumva sa nu scapi niciuna dintre ele. Iar cand ghinionul (sau norocul, sau imprevizibilul) mai vine si-ti da un ghiont peste maini, situatia devine si mai interesanta. Cumva, insa, daca pui suflet, pasiune, multa munca si nu putina creativitate, lucrurile se rezolva si totul merge struna. Peste toate astea, trebuie sa mentionez si comunicarea. Am tot zis-o si-am s-o mai zic, comunicarea este, intr-o masura destul de mare, cheia succesului multor activitati.

Mi-am propus ca incepand de saptamana asta sa povestesc o serie de « 10 intamplari teribile » din pataniile organizatorului de evenimente. Situatii mici sau mari in care neprevazutul si-a bagat nasul iar norocul si comunicarea, ideile de tip brainstorming, au salvat situatia. Multe dintre ele, daca nu chiar toate, vor fi amuzante, fiindca totul s-a terminat cu bine si ce ne facem daca nu mai suntem capabili sa facem haz de necaz?

Vor fi doar intamplari povestite, fara nume de oameni, locatii sau organizatii. Scopul demersului nu este acela de a promova sau critica pe cineva.

Ca sa incepem in forta, va provoc la o ghicitoare: ce te faci cand ai un eveniment de 2 zile, cu peste 100 de participanti din administratia publica si pana in ultimul moment nu stii daca vei avea sau nu speakeri fiindca aproape toata « agenda » nu mai ajunge de la Bucuresti la Cluj, fiindca avionul nu putea sa decoleze din motive de ceata? Indiciu: nici macar nu ne-am gandit sa invocam forta majora!

Revenim cu povestea teribila in urmatoarea postare.

Tinem aproape!